“Wilskracht” is af

Op pagina 221 (aflevering 58 van de podcast) staat het liedje “Wilskracht”. Het slaat terug op het gesprekje tussen Rudy en Max, waarin Max vertelt hoe zwaar het opleidingstraject hem valt en Rudy hem een flesje bier aanreikt. “Hier, volgens mij kun jij wel wat Wilskracht gebruiken.”

Max ziet dat het bier van een brouwerij genaamd Wilskracht is en constateert: “Ja, in beide betekenissen”.

Voor ons (Ron en Jeroen) heeft Wilskracht nog een extra betekenis: deze brouwerij is de plek waar we elkaar hebben ontmoet, waar we startten met het maken van videoclips en waar we ontdekten dat we een goed duo vormen bij het schrijven van lieve liedjes, maar ook cynische carnavalsliedjes.

Het liedje “Wilskracht” hebben we gemaakt met een dubbele doelstelling: het heeft een plekje in het verhaal, maar het is ook het live-lied (lijflied) van de Stadsbrouwerij geworden. De dubbele betekenis van “Wat jij nodig hebt, is Wilskracht” komt dus ook in de tekst van het liedje terug.

In het proeflokaal van de brouwerij is elke maand een live muziekavond waar dit lied de vaste opening is. Ook bij de live show op 13 november gaat dit lied een bijzondere plek krijgen, evenals de brouwerij zelf.

Leer dus de tekst uit je hoofd, zodat je kunt meezingen. Je vindt hier de lyrics en het lied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *