Muziek

Het verhaal van Methode Mastermind is geïllustreerd. Niet met tekeningen maar met liedjes. In totaal horen er twaalf liedjes bij, verspreid over het boek. Het grootste deel van 2022 wordt er hard aan gewerkt. Tot op dit moment zijn de volgende liedjes gepubliceerd.

Pagina 17 : Het Pluche Is Bezet

Pagina 52 : Verder Zonder Vrienden

Pagina 78 : Door Hun Ogen

Pagina 102: Makke Schapen

Pagina 153: Zie Mij Zoals Ik Ben

Pagina 192: Je Gaat Maar

Pagina 220: Wilskracht

Pagina 257: Met Opgeheven Hoofd

Pagina 277: Altijd Voorop

Pagina 323: Rots of Water

De laatste twee liedjes zijn nog in de maak. Voor de theatershow in november zijn ze af. Beloofd.


De Band

Dames en heren, mogen we heel even uw aandacht, dan stellen we de leden van de band aan u voor!

Jeroen tekende bij alle liedjes voor de compositie en de zang. Hij is ook de drijvende kracht achter alle liedjes en de man die iedereen bij elkaar brengt.

Jeroen is al sinds jaar en dag de frontman van “Vanavond Niet Schat“.

Jeroen

Jeroen Princen

Composities, zang

Ron schreef de teksten van alle liedjes. De stijl van de liedjes is daardoor net zoals de stijl van het boek: geen hoogdravende metaforen, maar simpel en recht-uit-het-hart. Hij vindt: liedjes moeten begrijpelijk zijn en rijmen. En als Jeroen ze dan een melodie geeft die je luidkeels kan meezingen: perfect!

Ron

Ron van Wieringen

Teksten

Wouter is een trompettist die zijn composities welhaast met wiskundige precisie benadert. En met een hele hoop gevoel! Daarom verrast hij je telkens met een indrukwekkend blazers-arrangement, waarin je Wouter’s big-band achtergrond hoort en hij zelf de trompet bespeelt.

Wouter

Wouter Poncin

Arrangement, trompet

Pieter is van huis uit bassist, maar bij deze liedjes verantwoordelijk voor de eindmix. Hij werkt samen met Dirk-Jan Schuld ook aan de Mastering. Met principes als ‘less is more’ en ‘don’t fix it if it ain’t broken’ brengt hij de balans aan tussen alle instrumenten en vocalen.

Pieter Smits

Productie

De uit Breda afkomstige Joost Blatter is een geniaal blazer; hij speelt op een aantal liedjes tenor- en altsaxofoon. Zijn voorliefde voor jazz is duidelijk te horen.

Joost Blatter

Saxofoon

Paul heeft saxofoon gestudeerd aan het conservatorium, maar is daarna uitgegroeid tot multi-instrumentalist. Op een aantal van de liedjes van Methode Mastermind speelt hij toetsen en/of doet hij de productie.

Paul Wagemakers

Toetsen, productie

Op een deel van de nummers is Guus de gitarist: met zijn geweldige gevoel voor swingende, pakkende melodieën maakt hij van elk nummer waar hij zijn tanden in zet, een feestje. In de live-show neemt hij de solo’s voor zijn rekening.

Guus van de Mond

Gitaar

Deze groovy bassist deelt al jaren het podium met Jeroen en speelde dus op een aantal opnames de baspartij.

Michiel van Raalte

Basgitaar

De sound van Joyce past perfect bij het (nog te verschijnen) jazzy liefdesliedje van Robin, één van de vrouwelijke hoofdpersonen in Methode Mastermind. Joyce werkt daarom mee aan de opnames en heeft ook een belangrijke rol in de voorstelling.

Joyce Bloemers

Zang