“Je Gaat Maar” is af

Op pagina 192 (aflevering 51 van de podcast) komen we er eindelijk achter hoe het nou zit met dat veel te grote appartement van Max. En waar zijn constante geldgebrek toch vandaan komt. Zonder de hele clou hier weg te willen geven, komt het erop neer dat hij zijn toekomst had gebouwd op de aanname dat zijn relatie niet stuk kon. Maar zoals Jochem Myer ook al zong: alles kan kapot.

De breuk leidt tot een woedend lied waarin Max zijn frustratie van zich af schreeuwt: donder dan maar op, mij kan het niet meer schelen.

“Methode Mastermind” is door mensen al eens een anti-managementboek genoemd. Als dat zo is, dan is “Je Gaat Maar” een anti-liefdesliedje. Het staat dan ook los van alle zakelijke onderwerpen in het boek, maar leent zich uitstekend om op maximaal volume te worden afgespeeld door iedereen die van zijn liefdesverdriet af wil. Het schijnt nog extra therapeutisch te werken wanneer je de tekst op je allerhardst meezingt. Doe je best, de buren mogen best weten dat het uit is.

Hier vind je het liedje en de lyrics.

Over de muziek nog even dit. We zijn bij de productie van dit nummer lekker retro bezig geweest. Levende drums (wanneer kom je die nog tegen?), een slap-bass in de stijl van de jaren tachtig, een enorme blazerssectie met echt koper en echte lucht, een paar funky slaggitaren en een lekker ouderwetse gitaarsolo. Het kan niet anders dan dat dit de lust opwekt om naar de live show te komen op 13 november.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *