“Zie mij zoals ik ben” is af

We zijn weer vijftig bladzijdes verder en Max krijgt de technieken van Tom steeds beter onder de knie. Hij heeft nu de eerste drie geleerd, meegemaakt en zelf uitgeprobeerd. Hij merkt dat het systeem van Tom werkt en dat zijn zelfvertrouwen weer wat begint te groeien. Dit lied, dat begint als een gevoelige ballad en langzaamaan verandert in een vrolijke zomerhit, beschrijft het vertrouwen dat hij heeft in een goede afloop.

Het thema maakt dit lied een zeldzaamheid in het Nederlandstalige repertoire. Er is wel een enkel Engelstalig liedje dat dit thema beschrijft (Whitney Houston met de megahit “The Greatest Love Of All”) , een Franstalig (Barbara Pravi met het ontroerend mooie “Voila”) en één Duitstalig liedje (“Wie ich bin”) maar dat is begrijpelijkerwijs bij onze oosterburen geen hit geworden .

Toegegeven, Harrie Jekkers was ons voor met het fantastische “Ik hou van mij”. Dan zijn wij dus tweede. Als je meer Nederlandstalige liedjes weet over zelfvertrouwen, noem ze dan in de reacties hieronder.

Om de emotie van de tekst te onderstrepen speelt Joost Blatter een lyrische saxofoonpartij op de achtergrond. Hij speelt daarin met prachtige tegenmelodieën, waarmee hij de gevoelige zang van Jeroen Princen voortstuwt.  We presenteren u: Zie mij zoals ik ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *