Wie we zijn

Het veelomvattende project “Methode Mastermind” is een initiatief van ons, Ron en Jeroen. Ons doel is om aandacht te vragen voor fatsoenlijk leiderschap. Niet voor krachtige leiders, niet voor lieve, aaibare, leiders, niet voor grootse leiders met een hemelbestormende visie. Maar gewoon leiders met fatsoen. Niet per se man of vrouw, niet per se jong of oud, maar wel mensen met het hart op de goede plek, oog voor het welzijn van de mensen om hen heen en respect voor de wereld. En, zo weten we uit ervaring, met een dijk van een track-record. Want je hoeft geen bullebak te zijn om te presteren. 

Waarom is het nodig om daar aandacht voor te vragen? Omdat we ons dagelijks verbazen om de constante schreeuw om ‘krachtige leiders’ aan de ene kant, en de doorlopende klachten over misstanden die veroorzaakt worden door diezelfde krachtige leiders aan de andere kant.

We zijn allebei zelf leidinggevende, al sinds heel lang. En we zijn zelf al heel lang ‘leidingkrijgende’ (als dat woord bestaat en zo niet, dan bestaat het nu). Dus van de verschillende stijlen kennen we zowel de dader- als de slachtofferkant.

Ron

Ron van Wieringen

auteur (en manager)

Ron is de oorspronkelijke initiatiefnemer. Voor hem begon het met een verjaardagsfeestje dat verstoord werd doordat een heel aantal van zijn vrienden meldden dat ze ontslag hadden genomen of gingen nemen, omdat hun werkplezier werd vergald door een terroriserende baas. Het startte een zoektocht naar de vragen: “waarom zijn er zo veel terroriserende bazen?” en “waarom denken deze terroriserende bazen dat hun gedrag de beste manier is om dingen te doen?” Dit leidde tot een fascinerende zoektocht, vervolgens een lijvige roman en toen Jeroen zich erin mengde, ook nog een hele hoop muziek en een theatershow.

Contact: 06-53199499

Jeroen

Jeroen Princen

muzikant (en manager)

Jeroen was één van de proeflezers van Rons roman en was meteen gegrepen. Van hem kwam het idee om ieder hoofdstuk te voorzien van een liedje. Gewoon omdat Jeroen niets liever doet dan liedjes maken. Maar ook omdat het onderwerp Jeroen na aan het hart ligt en omdat leiding geven en leiding krijgen emotionele business is. Dat kun je wel proberen te beschrijving in (alleen maar) een spannend verhaal, maar als je muziek bij hebt raak je het publiek veel gemakkelijker in het hart. En dus kwamen er twaalf liedjes. Voor de liedjes schreef Ron de teksten en Jeroen de muziek.

Contact: 06-57840457